top of page
IMG_20230913_122256_edited_edited.jpg

Aanraking is de eerste taal die we spreken.

Babymassage
 

vlinder.png

Welkom lief kindje!

Babymassage is goed voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van baby's.

9 maanden veilig en vertrouwd in een coconnetje bij mama, waar geluiden zacht klinken en je kleintje gestreeld en gemasseerd wordt door de baarmoederwand bij elke beweging die je doet.

 

Plots ligt dan je baby in een kamer waar de ruimte rond hem geen einde kent en geluiden sterk of luid klinken. Het spreekt voor zich dat de behoefte aan geborgenheid en lichamelijke warmte onverminderd blijft bestaan.

Zo kan jouw baby in alle rust in deze nieuwe wereld vol prikkels landen.

 

Massage stimuleert de afgifte van endorfine (gelukshormoon) en brengt het kind in contact met zijn eigen lichaam. Je baby leert zijn eigen lichaam en de grenzen hiervan ontdekken. Stap voor stap maken ze kennis met hun armpjes, beentjes, teentjes,...  Door de aanraking krijgt het kind aandacht en liefde. Het ontwikkelt vertrouwen in de wereld om zich heen, de mensen en zichzelf. 

 

Bij geboortetrauma kan babymassage een open deur zijn tot verwerking, zo ontzettend waardevol!

Wat biedt babymassage concreet:

Voor je baby:

*Ontspanning

*veiligheid en een geborgen gevoel

*verminderen van huilen

*hulp bij krampjes

*verbeteren van voorkeurshouding

*veilig hechten

*verwerken van geboortetrauma

*...

Voor jou als ouder:

*ontspanning

*verbinding met je baby

*versterken van je intuïtie 

*je baby beter begrijpen

*een moment om te ventileren

*...

Ik vind het erg belangrijk om de grenzen van een baby te respecteren en dat kan enkel wanneer de massage niet in 1 dag aangeleerd wordt.

Om niet voorbij te gaan aan de noden van je baby en aan hoeveel hij/zij kan dragen wordt de les babymassage opgesplitst in een traject van 3 dagen met als optie een 4de les bij eventuele kwaaltjes zoals overstrekken, voorkeurshouding, darmkrampjes,...

Om diezelfde reden en om ervoor te zorgen dat jij je als ouder met jouw baby volledig gezien en gehoord voelt, houd ik de groepjes bewust klein.

Tarief: 3 lessen = 110 euro

            4 lessen = 130 euro

Indien u zelf een groepje kan samenstellen van 3 à 4 jonge ouders wordt het tarief verminderd met 10euro/pers.

*Voor ouders die het masseren liever niet zelf doen, maar wel het belang van massage voor hun kindje inzien, geef ik jouw baby'tje een massage volledig afgestemd op zijn/haar noden.

Tarief: 45 min. = 50 euro

Beide mogelijkheden onderscheiden zich van de vaak gratis aangeboden lesjes. Indien je hierover graag meer informatie hebt, kan je mij vrijblijvend contacteren.

bottom of page