top of page
mijmer_web (5).JPG

Al die prikkels en onrust vind ik niet zo fijn,

deze massage zorgt dat het ook bij mij even rustig kan zijn!

Heppiemassage
Bij ASS en verstoring in prikkelverwerking


 

vlinder.png

Heppiemassage werd oorspronkelijk speciaal ontworpen voor kinderen met autisme, maar blijkt voor alle kinderen heel heilzaam te zijn. Zo is ze ook heel bruikbaar voor kinderen met een verstoring in de prikkelverwerking, zoals kinderen met AD(H)D, het syndroom van Down of hoogsensitieve kinderen. Ook andere kinderen kunnen baat hebben bij deze massage, vooral in periodes van verhoogde stress, bij spanningen, angsten, slaapproblemen, snel boos worden,...

Deze massage is dus een ontspanningsmassage op maat van kinderen. Er wordt niet op spieren of medische klachten gewerkt.

Voorafgaand aan de massage vindt er een uitgebreid intakegesprek plaats met de ouders, dit kan telefonisch.

De massage wordt stap voor stap en over verschillende sessies opgebouwd tot deze op maat is van de ontvanger.

Tijdens de heppiemassage wordt er nooit lang gemasseerd om overprikkeling of frustratie te voorkomen. Na de sessie wordt er geëvalueerd en bijgestuurd indien nodig.

Mogelijke massagevormen die kunnen ingezet worden zijn:

*Diepe drukmassage: een massage over de kleren heen, waarbij met de volle hand diepe druk  gegeven wordt op de spiergroepen en gewrichten. Indien het contact met mijn handen alsnog te confronterend is, kan het kind toegedekt worden met een dikke laag dekens of kan de druk uitgeoefend worden met warme of koude kussentjes IPV de handen.

*Strijkmassage: deze massage bestaat uit herhaaldelijke strijkbewegingen van boven naar beneden over hele lichaam, lichaamsdeel per lichaamsdeel. Dit over de kledij. In een later stadium kan deze massage eventueel ook op de blote huid. Hierbij blijft het ondergoed aan en worden de niet gemasseerde lichaamsdelen met een warm deken toegedekt.

*Hand- en/of voetmassage: hierbij wordt olie, met toevoeging van etherische olie, gebruikt. Via de reflexpunten werkt deze massage en de kracht van de aroma's door in het hele lichaam.

Tarief:

Eén sessie duurt ongeveer 45 min. en kost 50 euro.

bottom of page